In april 2016 startte de Kleine Ambassade samen met LOOKtv en Wenneker Cinema met het project Klassefilm. Tien bovenbouwklassen van verschillende basisscholen in Schiedam kregen drie lessen van een docent van de Kleine Ambassade over het medium film en maakten in groepjes een  eigen stop-motion filmpje. Daarnaast bestond het project uit een naschools programma.

 

Een film voor en door kinderen

In het naschoolse programma maakten tien kinderen van verschillende Schiedamse basisscholen onder begeleiding van LOOKtv en een docent van de Kleine Ambassade en echte speelfilm: Het mysterie van de brandende molen. Het verhaal waar het script op is gebaseerd verscheen eerder in het SchavUIT doe-boek. Zowel voor als achter de schermen droegen de kinderen bij aan de productie van de film, zij schitterden niet alleen als acteurs en actrices betrokken bij het maken van decors, de techniek en de regie. De kinderen werden op die manier bij elke stap van het maken van de  film betrokken. Het resultaat was een spannende film voor en door kinderen, met daarin volop aandacht voor Schiedams erfgoed.   

 

Première ‘Het mysterie van de brandende molen’

Op 1 juni 2016 werd deze eerste uitvoering van het project Klassefilm afgesloten met  het Klassefilm Filmfestival in Wenneker Cinema. Tijdens dit filmfestival werd de rode loper uitgelegd en de film ‘Het mysterie van de brandende molen’ vertoond in de bioscoopzaal. Voor deze première waren ook enkele schoolklassen uitgenodigd die de beste stopmotionfilmpjes hadden gemaakt. Zij vielen in de prijzen en konden hun filmpje bewonderen op het witte doek.

 

wieneke

 

Wieneke

Projectleider Klassefilm


Neem voor meer informatie contact op met Wieneke via post@dekleineambassade.nl