MG 2359-vkDe Kleine Ambassade (voorheen Stichting Kik'r) wil de weerbaarheid van kinderen vergroten en hun betrokkenheid bij de eigen leefomgeving stimuleren. Onze ANBI-stichting bestaat uit een klein team van toegewijde specialisten. Met elkaar maken wij uiteenlopende onderwerpen begrijpelijk en toegankelijk voor kinderen, zodat zij hierover een mening kunnen vormen en het leuk of nuttig vinden om hierover mee te denken. Wij zorgen er ook voor dat hun mening wordt gehoord. Kinderen voelen zich serieus genomen, vinden het sneller interessant en zullen zich, ook in de toekomst, meer betrokken voelen. Dat is onze motivatie.

Met een kritische blik kijken we naar de wereld. We stellen veel vragen, luisteren goed naar alle antwoorden, doen onderzoek en houden maatschappelijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zo houden we altijd een vinger aan de pols. Met onze gezamenlijke expertise en ervaring weten wij als geen ander hoe je - soms ingewikkelde - informatie aan kunt laten sluiten op de belevingswereld van de doelgroep. Of dat nou middels een project, lesmethode, communicatieproduct of een combinatie hiervan is.

En we gaan nog een stap verder: eigenlijk is ons doel om heel de wereld te laten zien hoe waardevol en belangrijk (kinder)participatie is. Wij delen daarom graag onze kennis over hoe je mensen (jong en oud) kunt betrekken en over hoe je ze motiveert om (blijvend) mee te denken en te doen.

 

Benieuwd naar hoe dat werkt in de dagelijkse praktijk? Lees ons digitale magazine.