Gemeenteraadsverkiezingen voor jongeren

Met het gemeenteraadsverkiezingsproject willen we jongeren actief betrekken bij de politiek en ze leren dat het belangrijk is om je stem te laten horen. Dat doen we door ze op een aansprekende manier kennis te geven over het nut van democratie en de verkiezingen, het belang van stemrecht én door de mening van jongeren centraal te stellen.

Lesmateriaal

Ben jij op zoek naar een manier om het onderwerp politiek en de verkiezingen met je leerlingen te behandelen? Gebruik dan onze lesmaterialen. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om dit onderwerp op een aansprekende manier aan te bieden in de klas. 

Het lesmateriaal bestaat uit een stemwijzer voor jongeren, een wat-jij-moet-weten-bijlage en een UPDATE-filmpje over de verkiezingen. Met de stemwijzer ontdekken jouw leerlingen wat jongeren in Schiedam belangrijk vinden en hoe de verschillende politieke partijen denken over deze onderwerpen. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekken je leerlingen welke politieke partij goed bij hun eigen standpunten past. De wat-jij-moet-weten-bijlage en het UPDATE-filmpje geven inhoudelijke kennis over de verkiezingen speciaal voor jongeren. 

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal? Neem dan contact op met Renate via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het VSB Fonds, Stichting Solidarodam en de gemeente Schiedam.