Ontdek de imposante haven van Schiedam vanaf het water! Met het havenlespakket dat wij ontwikkelen voor Stichting Stadspromotie Schiedam, krijgen kinderen een uniek kijkje achter de schermen van deze pitstraat van de Rotterdamse haven. Niet alleen ontdekken ze wat er dagelijks allemaal gebeurt in de haven, maar ook wat die bedrijvigheid betekent voor de economie van Schiedam en welke bedrijven uit hun eigen stad wereldwijd bekend staan om hun (innovatieve) producten. 

Lees meer over het project

Havenkranten

Het lespakket bestaat uit twee educatieve kranten en een havenexcursie per boot. De eerste krant wordt voorafgaand aan de excursie door de eigen leerkracht behandeld in de klas. De tweede krant ontvangen de kinderen zodra zij aanmonsteren op de boot. Een speciale havenloods loodst de kinderen vervolgens niet alleen door de haven, maar ook door de opdrachten.

Speel Havenbingo!

Ontdek nu de haven van Schiedam met de haven bingo! Het spel is door iedereen te spelen, al fietsend, lopend of varend door het havengebied. Download hier de bingokaarten.

 

Terug naar het overzicht