In april 2016 startte de Kleine Ambassade samen met LOOKtv en Wenneker Cinema met het project Erfgoedfilm (klassefilm). Het project is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het medium film en Schiedams erfgoed. Tien bovenbouwklassen van verschillende basisscholen in Schiedam leren in drie lessen van alles over film en gaan aan de slag met het maken van hun eigen stop-motion filmpje. Ook brengen zij met de hele klas een bezoek aan de bioscoop!

Lees meer over het project

Kant-en-klare les 

De eerste les van Klassefilm wordt gegeven voor de eigen leerkracht. Hieronder vind je de benodigde handleiding, het werkblad en de PowerPointpresentatie met daarin o.a. de begeleidende filmpjes. Het bijbehorende invulblad voor het flipboekje ontvang je via een van onze collega’s. Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet en neem contact op met Wieneke van der Kwaak, projectleider, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klassefilm 2018: De bende van de bieb & en gruwelijk huwelijk

Het resultaat van het naschoolse project klassefilm, waarin 16 kinderen van verschillende Schiedamse basisscholen hun eigen film hebben gemaakt. Naast acteren, hebben de kinderen voor deze film voor een deel zelf de rekwisieten gemaakt, meegedacht over de uitvoering van de film, geholpen met de techniek en zelfs een steentje bijgedragen aan de regie! 

 

Terug naar het overzicht