verkiezingsprojecttkvIn de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart maakten wij samen met een kinderredactie een educatieve kinderkrant over democratie, de verkiezingen en alles wat daarbij komt kijken. Kant-en-klaar lesmateriaal over een actueel onderwerp dat je direct in de klas kunt gebruiken.

Meer over het gemeenteraadsverkiezingsproject

Lesidee├źn en andere tips!

Hebben jouw leerlingen de Wat kies jij? krant en de oproepkaart voor de Schiedamse kinderverkiezingen ontvangen? Of wil je gewoon de onderwerpen democratie en gemeenteraadsverkiezingen een keer goed behandelen? Dan raden wij je aan om de krant samen met de kinderen te bespreken. Discussieer bijvoorbeeld eens over het stemrecht: zou het een recht of een plicht moeten zijn? Ook kunnen de kinderen zich in groepjes verdiepen in de standpunten van verschillende partijen.

Laat de kinderen zeker aan de slag gaan met de stappen van de stemwijzer. Een goede manier om meer te weten te komen over wat zij zelf belangrijk vinden en welke partij daar het beste bij past. En wat vinden zij van de uitkomsten van de Grote Politieke Enquete? Vinden zij dezelfde onderwerpen belangrijk?

Na het invullen van de stemwijzer kunnen jouw leerlingen goed geïnformeerd hun stem uitbrengen op 21 maart aanstaande.

U kunt de krant gezamenlijk lezen (hieronder vind je `m ook online), maar de kinderen kunnen er ook in groepjes of individueel mee aan de slag.

Verkiezingsspecial van Studio PLU!S

Bij de krant is een verkiezingsspecial van Studio PLU!S gemaakt. In deze speciale aflevering van het Schiedamse kindertelevisieprogramma wordt uitgePLU!St hoe het zit met de verkiezingen, stemmen en de verschillende politieke partijen. Ook wordt Wat kies jij? krant, de stemwijzer en het stemmen op 21 maart nog eens haarfijn uitgelegd. Deze aflevering vormt een mooie aanvulling op de krant en is zeker de moeite waard om te bekijken samen met jouw klas.

Vanaf 16 maart vind je hier de Studio PLU!S verkiezingsspecial

watkiesjij watjemoetweten

Wat kies jij krant

Wat jij moet weten bijlage