Na weken van voorbereiden, actievoeren, vergaderen, vlaggetjes haken, voorproeven, sjouwen en opbouwen, was het dinsdag 11 december eindelijk zover: ons benefiet voor de rechten van het kind. In het bijzonder voor het recht op extra bescherming voor kinderen met een beperking. Een benefiet dat we organiseerden omdat het belangrijk is om af en toe samen stil te staan bij onze rechten, zodat we samen verschil kunnen maken. Maar ook om geld in te zamelen voor HoPE4Kate, een stichting opgericht door het gezin van Harmen voor Kate, zijn dochtertje die is geboren met holoprecensefalie, een hersenafwijking, waardoor ze meervoudig beperkt is. 

Alle voorbereidingen resulteerden in een avond vol goede gesprekken, een heerlijk 4-gangendiner van Joch Elderkamp, een dans van het wereldkampioen-rolstoeldans-echtpaar Alex en Jacqueline én als klap op de vuurpijl: 11.208,82 euro voor een aangepaste bus voor Kate!  

Maar liefst 55 acties zijn er afgelopen vier weken opgezet en uitgevoerd. We ontvingen donaties uit alle hoeken van het land en konden rekenen op de hulp van heel veel partners en organisaties. Dank voor al die lieve en hardwerkende mensen die zulke gulle donaties hebben gedaan, zelf actie hebben gevoerd, iets hebben gekocht uit benefietshop, gratis spullen en ruimtes beschikbaar hebben gesteld of keihard hebben meegeholpen aan het benefiet! 

Wij blijven in ieder geval aandacht vragen voor de rechten van het kind. Dat doen we vooral door jong en oud te informeren over die rechten en kinderen en volwassenen te laten ontdekken hoe je zelf het verschil kunt maken. Alleen dan kunnen we er samen voor zorgen dat die rechten worden beschermd. Daar kunnen we allemaal iets in betekenen.