Help ons om aandacht te vragen voor de rechten van het kind. In het bijzonder voor het recht op extra bescherming van kinderen met een beperking. Dat kan op twee manieren: door deel te nemen aan Dineren & Debatteren of door zelf in actie te komen!

Voorafgaand aan het benefiet Dineren & Debatteren op 11 december 2018 komen alle acties samen en maken we bekend wat we met elkaar hebben bereikt. Van 18.00 tot 18.30 uur organiseren wij een kinderrechtenfeest op het plein voor het Stedelijk Museum Schiedam (Hoogstraat 112). Iedereen is welkom! Toegang is gratis. Jij bent er toch ook bij?! 

Meld jouw actie aan

Aanmelden Dineren & Debatteren

Graag stellen we je voor aan Kate

Een vrolijk meisje van vijf jaar dat gek is op aandacht en mensen, en wiens aanstekelijke lach je nooit meer loslaat.

Waarom actie nodig is

Om ervoor te zorgen dat Kate en alle andere kinderen veilig, gezond en prettig kunnen opgroeien, is het Internationale Kinderrechtenverdrag opgesteld. Als Kleine Ambassade maken wij ons er sterk voor om iedereen te informeren over de rechten uit dat verdrag. Want alleen wanneer er genoeg kennis over kinderrechten is, kunnen die rechten voldoende worden beschermd. Daar kunnen wij allemaal iets in betekenen.

Die rechten moeten er onder andere voor zorgen dat kinderen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dat kwetsbare kinderen worden beschermd. En dat alle kinderen mee kunnen doen in de samenleving. Dus ook kinderen als Kate die is geboren met holoprocensefalie, een afwijking aan de hersenen waardoor ze meervoudig gehandicapt is. Zij helpt ons, samen met haar familie, om iedereen te laten zien hoe belangrijk het recht op extra bescherming voor kinderen met een beperking.

Kijk hier voor meer info over de stichting HoPE4Kate 

Meld jouw actie aan

Jij kunt helpen om aandacht te vragen voor het recht op bescherming van kinderen met een beperking. Organiseer een actie en haal geld op voor een speciale bus voor Kate, zodat zij makkelijker op stap kan met haar zusje en ouders. Wij helpen je graag op weg, bijvoorbeeld met extra informatie en materialen. Meld je nu aan en ontvang een actiepakket.

Meld jouw actie aan

Benefiet: dineren & debatteren

Op dinsdag 11 december 2018 organiseren we in het Stedelijk Museum Schiedam de benefietavond Dineren & Debatteren. Een feestelijke avond waarop kinderen, jongeren en volwassenen (met én zonder beperking) met elkaar dineren. De locatie is natuurlijk al bijzonder, maar krijgt ook nog een unieke aankleding. Onze chefs serveren een driegangenmenu met een verrassend thema. Tussen de gangen door ga je in gesprek met de andere aanwezigen. Onder andere over de rechten van het kind en in het bijzonder over het recht op extra bescherming voor kinderen met een beperking. Het is tenslotte pas een Kleine Ambassade evenement als er ruimte is voor ontmoeting en leren van en met elkaar. 

Programma

18.00 uur
Inloop tijdens openbare manifestatie op het plein voor het museum en bekendmaking van resultaten van de acties

18.30 uur
Welkom benefiet Dineren & debatteren

18.45 uur
Start driegangen-themadiner en gesprekken
Mogelijkheid om de tentoonstelling ‘familie’ te bezoeken

21.00 uur
Zoete afsluiting benefiet

Locatie: Stedelijk Museum Schiedam, Hoogstraat 112 in Schiedam

We beloven dat het een avond wordt die je niet wil missen. Reserveer nu jouw plek aan tafel. Een kaartje voor de avond bedraagt € 75,-. Het is ook mogelijk om een kaartje te doneren. Daarmee zorg je ervoor dat wij kinderen en jongeren ook een plekje kunnen geven aan tafel, zodat zij deel kunnen nemen aan de avond.

Helaas zijn alle stoelen voor het benefiet uitverkocht. Een kaartje of geldbedrag doneren kan nog wel!

Aanmelden Dineren & Debatteren

Doneer of lever op een andere manier een bijdrage

Passen bovenstaande manieren niet bij jou, maar wil je wel helpen? Lever dan op een andere manier een bijdrage. Bijvoorbeeld door een onderdeel van de benefietavond te sponseren. Denk daarbij aan een deel van het eten, de aankleding, licht en geluid. Misschien heb je wel een bedrijf en wil je iets doneren dat we in de aanloop naar het benefiet kunnen veilen. Vanzelfsprekend wordt je dan ook genoemd als partner. Meer weten? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Ook een donatie voor HoPE4Kate is natuurlijk van harte welkom.

We hebben een speciaal rekeningnummer geopend voor donaties voor de bus voor Kate. Al het geld dat hierop wordt gestort, wordt komt ten goede van de bus. Ton Weijers, directeur van de Finanseurs, houdt hier toezicht op.

NL27 RABO 0334 5930 18 t.n.v. de Kleine Ambassade en o.v.v. ‘Bus voor Kate’.

Met dank aan...

Zo’n grote actie als dit benefiet kunnen we alleen organiseren met de steun van heel veel anderen. We zijn daarom superblij dat we nu al kunnen rekenen op de hulp van: Stedelijk Museum Schiedam, Joch Elderkamp (Ge’staltung), Robbert Guis (Flocks), PvdM Techniek, De Buurtvrouw, Iris Verhoeven, Shanna van der Nat, Livia Matze, Shala Safi, DSW Zorgverzekeraar, Excelsior Maassluis, Sparta Rotterdam, De Betrokken Spartaan, Lunchcorner A4, Star Orchids, Albert Heijn Schiedam Centrum, PLUS Van der Meer, Sahan Supermarkt, Slagerij Maan, Paul van Wijngaarden, Loopuyt, Vishandel De Rog, Lucas Drinkwinkel, Keurslager Hans van der Donk, Anbecom, Afval Loont, Meander, Cool Control BV, Loodswezen, Matrice, Trofi Pack, Koeverma Schilders, S’DAM, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., R.L. Etman Osteopathie BV, Dans- en balletstudio Schiedam en Vlaardingen, Makelaardij Anke Bodewes, BUD Holland, Rabobank Rotterdam, Van Huisstede Communicatie, Mieke en Wout Puper, HC Schiedam, Ine en Mart Elderkamp, Maarten Terlouw, Kim Schroot, Familie Krijgsman, Friede Berendsen, Jessica Terlouw, Yinthe (De Violier), Sabine Ham, Marco de Laat, Emre en Arda (IKC Blink), Soesja Boode, Renate van der Donk, Wieneke van der Kwaak, Sanne en Jake Dean Wielandt, Thea Chastelet, Wilma Dekker, Laysha (Loep), Vivianne Kerkhof, Laura Vrieswijk, Gabrielle Hendriks, Hanna de Vries, Annemiek Guis, Stefanie Terlouw, Anneke Verheij, Jamie (IKC Van Kampen), Zoey, Fotograag Hanneke, Marloes Ham, Groep 7 van Het Kleurrijk, Deacon (Poldervaart), Piroze (Het Kleurrijk), Noël (De Regenboog), Groep 8 van Sint Bernardus, Melvin van der Boor (Sint Bernardus), Kasteel van Zuydt, Jack (Sint Willibrordus), Prisca (IKC Kethel), Bedri en Leonida (Het Startblok), Iris Brussee, Britt (Sint Jozefschool), Antonie (De Wieken), Rick van der Tuin, Harmen van de Wetering, El Furkan, Nicole Cup, Alex en Jacqueline Glijn, Lizzie Kroeze, Hatun Erdogan, Wolter van de Wetering, Lieneke Fontijne, Bob Venhuizen, Dick Kerkhof, Marielle van der Schoor (Het Windas), Koekela, Isa Lahlou, Charlotte (De Vlinder), Zein (El Furkan), Maaike (Het Windas), Cosmique, Groep 8 van El Furkan, Sally Ottens, Marc Jansen van Roosendaal, Irado, Kees Bol (Het Startblok), Saskia Mak (De Wieken), De Finanseurs, Cilia Batenburg, Susanne Verweij, Kankan*tree, Minke van Tol, Arnout Jan van der Meer (IKC Kethel), Remco van der Peut, Ababil, Mariët Middendorp, Rob Maan (Kwispel), Linda Ham en dochters, Ferweda, IJsselstijn, Schelberg, Maat, Verhagen, Etten, Hulst, Bonten, Monster, Heiden, Slootmaker, Wildeboer, Wilschut, J&S projecten, Expreszo koffie en thee, Lucky U, Ottica Eye Fashion, MEE Rotterdam, Kersbergen marktkramen, Lekker Bezig, Albert Heijn Hof van Spaland.