Met de plannen voor Afval the Game intens hebben we (samen met de Gemeente Schiedam en IradoNL) de prijs voor ´Beste pilot gedragsverandering´ van het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval in de wacht gesleept. Een hele mond vol. We kregen het nieuws van wethouder Alexander van Steenderen die ons verraste met gebak. Wij zijn supertrots!

We kregen de prijs vanwege de veelbelovende aanpak van het plan. Na het succes van de scholenstrijd Afval the Game, spelen we inmiddels al een jaar lang Afval the Game Xtra in Groenoord. Hoogtepunt hiervan zijn de feestelijke flatbingo’s. Die vallen als alle huishoudens in een flat hun (plastic) afval scheiden. Afval the Game intens wordt een kortdurende (en extra intensieve) variant. Ook hiermee worden bewoners uitgedaagd om met elkaar plastic afval te scheiden. En zijn er weer mooie rollen weggelegd voor ambassadeurs: Schiedammers die laten zien waarom het belangrijk is om afval te scheiden en die tips geven over hoe je dat thuis het beste aanpakt.

Het is best lastig om mensen te motiveren om met afvalscheiding aan de slag te gaan, maar onze ervaring is dat Schiedammers steeds enthousiaster raken. Wij zijn natuurlijk alleen maar extra gemotiveerd om samen met bewoners, de gemeente Schiedam en Irado enthousiast door te gaan om nog veel meer mensen enthousiast te maken om afval te scheiden.

Het Learning Center (die de prijs heeft toegekend) is opgericht door het Afvalfonds, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het ondersteunt gemeente bij een meer efficiënte en effectievere scheiding van kunststof verpakkingsmateriaal.