In de zomer van 2016 verscheen een geheel nieuwe editie van de  SchavUIT: de SchavUIT Eropuit! Met dit boekje ontdekken kinderen (en de rest van het gezin) wat er allemaal te beleven is in Schiedam op het gebied van natuur, bewegen en sport. De SchavUIT Eropuit komt tot stand in samenwerking met onder andere de Gemeente Schiedam en een kinderpanel. Het boekje werd verspreid onder leerlingen van groep 6 t/m 8 in het SchavUIT zomerpakket. De tweede editie van de speelgids verschijnt in het voorjaar van 2017.

Op pad met het gezin

Net als de SchavUIT-doeboek staat het boekje boordevol weetjes, opdrachten, spellen en tips. Daarnaast bevat de Eropuit-gids een bijzondere route waarmee gezinnen niet alleen worden gestimuleerd om op pad te gaan, maar die ook nog eens een mooi stuk van Schiedam in de schijnwerpers zet. Ook het aangrenzende Midden Delfland wordt niet vergeten. Zo’n mooi gebied, zo dicht bij huis… daar moeten we natuurlijk met z’n allen gebruik van maken!

Natuur en spelen

Doel van het boekje is om kinderen te laten kennismaken met de beweeg- en speelmogelijkheden in hun omgeving. Ook als je in een dichtbebouwd gebied woont, zijn er buiten allerlei avonturen te beleven. Daarnaast krijgen de kinderen meer informatie over de natuur in de stad.

vivianne

Vivianne

Projectleider SchavUIT Eropuit


Meer weten over de SchavUIT Eropuit? Neem contact op met Vivianne via post@dekleineambassade.nl